Επιλογή σκληρού δίσκου για σύστημα καταγραφής

 

Η κατηγορία του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης - CCTV επιβάλει πέρα απο την σωστή επιλογή καμερών - καταγραφικού και την σωστή επιλογή του μέσου αποθήκευσης μιας και αυτό είναι που στο τέλος θα "λογοδοτήσει" για τα συμβάντα καταγραφής.

Η εταιρία μας συνεργάζεται σε αυτόν τον τομέα αυστήρα με την Western Digital. H Western Digital είναι απο τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σκληρών δίσκων και το όνομα της έχει να συνδεθεί με την ποιότητα που παράγει. Πιο συγκεκριμένα οι δύο σειρές δίσκων που είναι σχεδιασμένες για κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ειναι οι AV GREEN και PURPLE.

Η AV GREEN σειρά έχει να κάνει με μικρότερες εγκαταστάσεις (σύστημα 4 αναλογικών καμερών) ένω οι η σειρά PURPLE για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Μεγαλύτερη εγκατάσταση σημαίνει περισσότερες κάμερες, HD εικόνα - HD-TVI / HD-CVI, υποστήριξη frame κα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά βήματα επιλογής σκληρού δίσκου ανάλογα με την υλοποίηση:

Βασικό στοιχείο για την επιλογή δίσκου είναι το σύστημα που έχουμε ή που θα φτιάξουμε καθώς ο νόμος ορίζει πως ο δίσκος μπορεί να έχει αρχεία 15 ημερών.

Άρα οι 15 μέρες συνεχόμενης εγγραφής είναι το ορίο για να είναι νόμιμο το βίντεο που υπάρχει μέσα στον σκληρό δίσκο. Απο εκεί και πέρα το μέγεθος του δίσκου βγαίνει συνυπολογίζοντας όλες εκείνες τις παραμέτρους που καθορίζουν τον όγκο του παραγόμενου αρχείου όπως:

⏤ Σε τι ανάλυση αποθηκεύει το καταγραφικό το βιντέο (CIF, D1, WD1, 720P, 1080P)?

⏤ Πόσα frames γράφει το καταγραφικό στον δίσκο?

⏤ Πόσες κάμερες έχω?

⏤ Πόσες μέρες θέλω να "κρατάει" ο δίσκος (μέχρι 15)

 

Επειδή λοιπόν οι παράμετροι είναι αρκέτοι και τρόποι στα γρήγορα υπάρχουν αρκετοί εμείς σας παραθέτουμε σε ένα εξωτερικό site (το έχουμε "τσεκάρει", παρ' 'ολα αυτά δεν ευθυνόμαστε για οποιεσδήποτε αλλαγές γίνουν στο μέλλον) στο οποίο τρέχει ένα εργαλέιο υπολογισμού για να βρείτε το μέγεθος του δίσκου που χρειάζεστε.

 

Τα βήματα είναι τα εξής:

⏤ Επιλέγουμε πόσες μέρες θέλουμε να "κρατάει" ο δίσκος.

⏤ Πόσες κάμερες έχουμε συνολικά

⏤ Σε τι ανάλυση θα γίνεται η εγγραφή

⏤ Με πόσα frames θα γράφει ή μπορει να γράψει το καταγραφικό

⏤ Τον τύπο εγγραφής (24/7 - συνέχεια ή Motion Recording - μόνο όταν πιάνει κίνηση)

⏤ Πατάμε Calculate (Υπολογισμός)

Τώρα στο Suggested Storage Space μας έχει εμφανίσει το μέγεθος του δίσκου σε GB που πρέπει να επιλέξουμε.

Πατήστε τον σύνδεσμο παρακάτω για να μεταφερθείτε στο εξωτερικό site: Υπολογισμός δίσκου καταγραφής

 

–––––

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ ⏤ ΣΕΪΤΑΡΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ - CABLEWORKS

 

ΙΟΥΛΙΟ & ΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ!

Αγαπητοί μας πελάτες,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως για τον Ιούλιο και τον Άυγουστο η εταιρία θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 17:00 και τα Σάββατα θα παραμένει κλειστή! Σας ευχόμαστε καλή ξεκούραση!


Με εκτίμηση, 

η ομάδα της edgepoint