0  ΚΑΛΑΘΙ

Τι είναι το HDCVI


Οι κάμερες και τα καταγραφικά HDCVI (High Definition Composite Video Interface), είναι η τελευταία λέξη στην τεχνολογία κατασκευής καμερών υψηλής ανάλυσης, χωρίς όμως τα μειονεκτήματα των δικτυακών καμερών. Η εγκατάσταση HDCVI καμερών και καταγραφικών είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του αναλογικού CCTV.

Η τεχνολογία HDCVI:

⏤ επιτρέπει την μετάδοση video υψηλής ανάλυσης, φωνήs και data μέσα από ένα ομοαξονικό καλώδιο σε μεγάλες αποστάσεις με χαμηλό κόστος

⏤ δεν κάνει καμία συμπίεση και έτσι δεν έχει καμία καθυστέρηση στην μετάδοση ζωντανού video υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο, όπως συμβαίνει με τις κάμερες HD IP

⏤ είναι η καλύτερη λύση για μετάδοση υψηλής ανάλυσης video (έως και 2 megapixel) σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, με πολύ χαμηλό θόρυβο και πολύ χαμηλό κόστος

⏤ προσφέρεται στις παρακάτω αναλύσεις video:

2.0 MP - 1920x1080 που αντιστοιχεί σε ανάλυση 1080p

1.3 MP - 1280x960 που αντιστοιχεί σε ανάλυση 960p

1.0 MP - 1280x720 που αντιστοιχεί σε ανάλυση 720p

⏤ προϋποθέτει τη χρήση κατάλληλων καμερών και καταγραφικών και την χρήση ομοαξονικού καλωδίου με συνδεσμολογία αστέρα και P2P (Point-to-Point) μετάδοση, από κάμερα σε καταγραφικό


Σύγκριση HDCVΙ και ΗD-SDI

⏤ Απόσταση μετάδοσης

Και οι δύο τεχνολογίες μπορούν να μεταδώσουν σήμα υψηλής ανάλυσης (720p ή/και 1080p), με την διαφορά ότι η τεχνολογία HDCVI μπορεί να καλύψει πολύ μεγαλύτερη απόσταση απ΄ ότι η HD-SDI.

Η τεχνολογία HD SDI μπορεί να μεταδώσει εικόνα υψηλής ανάλυσης σε απόσταση μέχρι 100 μέτρα, ενώ η τεχνολογία ΗDCVI επιτρέπει μετάδοση εικόνας HD σε απόσταση 500 μέτρα, με χρήση ομοαξονικού καλωδίου 75-3 και με πολύ χαμηλή παραμόρφωση.


⏤ Καλύτερη απόρριψη θορύβου

Η τεχνολογία HD-SDI είναι ιδιαίτερα προβληματική σε περιπτώσεις που υπάρχει ισχυρή παρεμβολή ή ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος, ο οποίος οφείλεται σε εκπομπές σήματος υψηλής συχνότητας.

Η τεχνολογία HDCVI χρησιμοποιεί διαμόρφωση σε χαμηλή συχνότητα και έτσι απορρίπτει ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και θόρυβο υψηλής συχνότητας, παρέχοντας έτσι σήμα υψηλής ποιότητας.


⏤ Έξυπνη μετάδοση

H τεχνολογία HD-SDI επιτρέπει την μετάδοση μόνο video μέσα από ένα ομοαξονικό καλώδιο. H τεχνολογία HDCVI επιτρέπει την μετάδοση video, φωνήs και data μέσα από ένα ομοαξονικό καλώδιο.

⏤ Χαμηλότερο κόστος

Τα προϊόντα HDCVI είναι πολύ φθηνότερα από τα αντίστοιχα προϊόντα HD-SDI


Σύγκριση HDCVI και IP

⏤ Αξιοπιστία

Η τεχνολογία HDCVI χρησιμοποιεί διασύνδεση σημείο προς σημείο (P2P), διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ασφαλή και αξιόπιστη μετάδοση video υψηλής ανάλυσης. Στην τεχνολογία ΙΡ η μετάδοση γίνεται μέσω δικτύου δεδομένων και εμπεριέχει τον κίνδυνο απώλειας πακέτων δεδομένων, λόγω ψηφιακού θορύβου, και κατά συνέπεια την απώλεια συμβάντων.

⏤ Απεικόνιση Real time

Η τεχνολογία IP συμπιέζει και αποθηκεύει προσωρινά σε buffer το HD video, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση μετάδοσης για 300 milliseconds, σε ένα πολύ καλά δομημένο δίκτυο LAN.
Η τεχνολογία HD CVI δεν κάνει καμία συμπίεση, ούτε δημιουργεί κάποια καθυστέρηση και για το λόγο αυτό μεταδίδει video υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο.

⏤ Καλωδίωση

Στην τεχνολογία IP η μετάδοση γίνεται μόνο μέσω καλωδίου UTP. Στην τεχνολογία HDCVI η μετάδοση γίνεται μέσω ομοαξονικού καλωδίου ή καλωδίου UTP (με την χρήση video baluns).

⏤ Χαμηλότερο κόστος

Τα προϊόντα HDCVI είναι πολύ φθηνότερα από τα αντίστοιχα προϊόντα IP


Πίνακας σύγκρισης τεχνολογιών CCTV


Πλεονεκτήματα της τεχνολογίας HDCVI

⏤ Χαμηλότερο κόστος

Τα προϊόντα HD CVI έχουν πολύ χαμηλό κόστος αγοράς και χαμηλό κόστος εγκατάστασης, σε αντίθεση με τα προϊόντα τεχνολογίας HD SDI.

⏤ Έξυπνη μετάδοση

H τεχνολογία ΗDCVI επιτρέπει την μετάδοση πολλαπλών σημάτων μέσα από ομοαξονικό καλώδιο (video, ήχος και bidirectional data), επιτρέποντας έτσι τον συγχρονισμό εικόνας και ήχου καθώς και τον έλεγχο καμερών PTZ μέσα από το ίδιο καλώδιο, απλουστεύοντας έτσι την εγκατάσταση και μειώνοντας τις καλωδιώσεις και το κόστος εγκατάστασης.

⏤ Που να χρησιμοποιήσετε HDCVI CCTV

Οι κάμερες HDCVI, λόγω του χαμηλού κόστους, μπορούν αν χρησιμοποιηθούν σε κάθε εγκατάσταση CCTV, αντί των συμβατικών ή των ΙΡ καμερών, προσφέροντας εικόνα υψηλής ανάλυσης με πολύ χαμηλό κόστος. Επίσης, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα καλωδίωση, μπορούν να αντικαταστήσουν κάμερες παλαιάς τεχνολογίας ή χαμηλής ανάλυσης, σε χώρους όπου απαιτείται πολύ υψηλή ανάλυση, όπως σε υποκαταστήματα τραπεζών, ξενοδοχεία, χρυσοχοεία, Αστυνομικά τμήματα, εμπορικά κέντρα, δημόσια κτίρια κλπ


ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ ⏤ Sigma Security